30 Ekim 2018 Salı

OpenIddict

https://github.com/openiddict/openiddict-core

OpenIddict nedir?

OpenIddict herhangi bir ASP.NET Core 1.x veya 2.x uygulamasında OpenID Connect sunucusunu uygulamak için basit ve kullanımı kolay bir çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

OpenIddict, OpenID Connect kimlik doğrulaması akışını kontrol etmek için AspNet.Security.OpenIdConnect.Server (ASOS) temel alır ve ASP.NET Core Identity dahil olmak üzere herhangi bir üyelik yığınıyla kullanılabilir.

OpenIddict, kod / örtülü / karma akışları ve istemci kimlik bilgilerini / kaynak sahibi parolalarını tam olarak destekler. Kendi özel onay türlerinizi de oluşturabilirsiniz.

Not: OpenIddict, Entity Framework Core, Entity Framework 6 ve MongoDB'yi kullanıma hazır olarak destekler ama kendi depolarınızı da sağlayabilirsiniz.


Neden bir OpenID Connect sunucusu?

Bir OpenID Connect sunucusunun uygulamanıza eklenmesi, token kimlik doğrulamasını desteklemenizi sağlar. Ayrıca API'nize kimin erişebileceğini ve her bir müşteriye verilen bilgileri kontrol etme gücü ile tüm kullanıcılarınızın tek bir merkezi yerde yerel şifrenizi veya harici bir kimlik sağlayıcısı (ör. Facebook veya Google) kullanarak yönetebilmelerini sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.net 6 mapget kullanımı

 app.UseEndpoints(endpoints => {     endpoints.MapGet("/", async context =>     {         var response = JsonConvert.Seriali...